Niets zo verveld als een verstopt riool. Gelukkig kan je hier veel aan doen. Hieronder bieden we 3 tips hoe je een rioolverstopping kunt voorkomen en kunt verhelpen. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een verstopping zoveel mogelijk te voorkomen. Gelukkig is ontstoppen vaak een gemakkelijke klus. Lukt het echt niet, en is de oorzaak onbekend? Dan kan een camera inspectie van het riool noodzakelijk zijn.

1. Voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, dat is ons uitgangspunt. Merkt u dus kleine problemen met uw douche afvoer, toilet of riool? Neem dan direct contact op. Dat kan op termijn enorm schelen in complexiteit en dus in de kosten. Voor deze preventie hanteren wij diverse doeltreffende technieken die er onmiddellijk voor zorgen dat uw leidingen langdurig bestand zijn tegen verstoppingen. Dit voorkomt vervelende schade die moeilijk te duiden en te repareren is. Zo zorgen we samen voor een langdurig werkend riool! Ook kan het zijn dat u problemen heeft met een waterontharder. Een waterontharder specialist in Gelderland of een van de andere regio’s kan helpen bij het juist aansluiten van dit apparaat zodat er geen problemen in het riool ontstaan.

2. Ontstoppen

Er is niet altijd een kans om te voorkomen. Soms moet de verstopping hersteld worden. De meeste verstoppingen worden veroorzaakt doordat zeep- en vetresten zich vastzetten aan de binnenkant van de afvoerbuis. Na verloop van tijd slibt de buis hierdoor geheel dicht. Als echte specialist op het gebied van rioleringswerk zijn wij in staat om elke diameter riolering te reinigen en te ontstoppen zonder hak- en breekwerk. Zo heeft u in korte tijd weer een goed werkende afvoer.

3. Camera inspectie

Soms komt een probleem vaker voor, of is niet helemaal duidelijk waar de oorzaak ligt. Op dat moment gaan wij over op de meest moderne hulpmiddelen om ons te ondersteunen. Met onder andere camera inspectie kunnen wij er achter komen waar de kern van het probleem ligt. U wordt tijdens elke stap op de hoogte gehouden van de voortgang. Dan weet u tenminste wat echt er aan de hand is. Door zo te werk te gaan, lossen wij niet alleen uw problemen op, maar rekenen wij ook af met de oorzaak van het probleem.

Comments are disabled.